Kuluttajille entistä tarkempaa tietoa pakkausmerkinnöistä

16.10.2015
 
EU:n uusi elintarviketietoasetus muuttaa elintarvikkeiden pakkausmerkintöjen vaatimuksia. Uuden asetuksen myötä kuluttajille on tarjolla entistä selkeämpää tietoa elintarvikkeiden raaka-aineista ja ravintoainekoostumuksesta.  Uusi asetus koskee niin elintarvikkeiden valmistajia, suoramyyntitiloja, ravintoloita kuin ruuan verkkokauppaa. Monessa pienessä yrityksessä pakkausten uudistaminen on vielä kesken. 
 
Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät 15 elintarvikkeiden pakkausmerkintöjen uudistusta käsittelevää infotilaisuutta yrittäjille ympäri Suomen. Etelä-Savon tilaisuus pidettiin Mikkelissä 13.10.2015 Etelä-Savon ammattiopiston auditoriossa. Paikalla oli n. 50 yrittäjää ja opiskelijaa.
 
Tilaisuudessa alustivat Maa- ja kotitalousnaisten yritysasiantuntija Kirsi Mutka-Paintola, johtaja Marleena Tanhuanpää Elintarviketeollisuusliitosta, terveystarkastaja Nina Gynther Mikkelin seudun ympäristöpalveluista sekä yrittäjä Taina Laitinen Vavesaaren tilalta Kangasniemeltä.
 
Tapahtuma oli osa valtakunnallista Elintarviketieto esiin! –hanketta, jota koordinoi Ruokatieto Yhdistys ry kumppaneinaan Elintarviketeollisuusliitto ry ja Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. Maa- ja metsätalousministeriö rahoittaa hanketta yhdessä hankekumppanien kanssa. 
 
Lisätietoja: Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset, yritysasiantuntija Suvi Korhonen, puh. 043 824 9505 , suvi.korhonen@maajakotitalousnaiset.fi
 
 
Tapahtuman alustusten aineisto on ladattavissa seuraavista linkeistä:
Tiina Lampisjärvi, toiminnanjohtaja, Ruokatieto Yhdistys ry
Nina Gynther, terveystarkastaja, Mikkelin seudun ympäristöpalvelut
Taina Laitinen, yrittäjä, Vavesaaren tila
Kirsi Mutka-Paintola, yritysasiantuntija, Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus
Marleena Tanhuanpää, johtaja, Elintarviketeollisuusliitto ry

 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.