Yhtiöwiki kokoaa tiedon yritysmuodoista – asiantuntijat tukena muutoksessa

21.01.2016

Mediatiedote 21.1.2016
ProAgria Keskusten Liitto

Maatilojen koon ja taloudellisten riskien kasvaessa on kiinnostus maatilojen yhtiöittämiseen kasvanut koko ajan. Tällä hetkellä Suomessa on arviolta 752 osakeyhtiöitettyä maatilaa ja vajaa sata henkilöyhtiötä. Osakeyhtiöitettyjen maatilojen määrä nousee vuodessa 30–50 kappaleella. – Kiinnostusta yhtiöittämiseen lisää hallitusohjelmassa oleva mahdollinen vapautus varainsiirtoverosta, sanoo yhtiöittämisiin erikoistunut yritysasiantuntija Juhani Paavilainen ProAgria Pohjois-Savosta.

Tietoa maatilan yhtiöittämisestä ja yhtiönä toimimisesta on olemassa, mutta tieto on hajallaan. – Tähän tarpeeseen teimme Yhtiöwikin. Siihen olemme koonneet tällä hetkellä olemassa olevan tiedon yhdeksi kokonaisuudeksi. Tietoja päivitetään tarpeen mukaan, sanoo wikin muodostamisesta vastannut Paavilainen. Yhtiöwiki avattiin 21.1.2016 osoitteeseen www.yhtiowiki.fi.

Koottua tietoa yhtiömuotoisesta maataloudesta

Aiheina Yhtiöwikissä ovat: yhtiömuodot, perusteita yhtiöittämiseen, maatilan muuttaminen osakeyhtiömuotoon, yhteisyritysten perustaminen, yrittäjien eläketurva, osakeyhtiöiden hallinto, yhtiön kirjanpito, tilinpäätös ja osakeyhtiön ja osakkaan verotus. Artikkeleissa on myös linkityksiä mm. verottajan ja Melan nettisivuille.

Lisäksi Yhtiöwikissä on tietoa maataloutta harjoittavien yhtiöiden määristä sekä aiheeseen liittyviä videoita ja lehtiartikkeleita ammattilehdistä.  Wikissä on nähtävillä Ajankohtaisen kakkosen videoreportaasit, joissa seurataan Reisjärven Maitolaituri Oy:n askelia kohti kolmen maitoyrittäjän yhteisnavettaan.

Yhteisöllistä tiedontuotantoa

Yhtiöwiki täydentyy ja päivittyy käyttäjien tarpeiden mukaan. Se perustuu yhteisölliseen tiedon tuottamiseen ja kokemusten jakamiseen. Kannattaa olla aktiivinen ja antaa palautetta, mitä tietoa wikiin tarvitaan.

Asiantuntijat tukevat muutosta

ProAgrian yhtiöittämisosaamista on rakennettu huolella viimeisten vuosien aikana. Erityinen osaajaverkosto kehittää tiivisti osaamistaan ja jakaa kokemuksiaan.  – Olemme olleet asiantuntijoina mukana jo monissa yhteisyritysten perustamisissa sekä yhtiöiden hallintoon, kirjanpitoon, tilinpäätöksiin ja talouden suunnitteluun liittyvissä asioissa.  Nyt näissä yhtiöissä toteutetaan jo ensimmäisiä sukupolven- ja omistajanvaihdoksia, sanoo Paavilainen.

ProAgrian yhtiömuotoisen maatalouden asiantuntijat on koottu ProAgrian nettisivuille yhtiömuotoinen maatalous -osaamisalueen alle.

Lisätietoa

Juhani Paavilainen, yritysasiantuntija, ProAgria Pohjois-Savo, 0400 172 386, juhani.paavilainen@proagria.fi
Ari Enroth, kehityspäällikkö, ProAgria Keskusten Liitto, 020 747 2446, ari.enroth@proagria.fi
Hannu Heikkilä, palveluryhmäpäällikkö, ProAgria Keskusten Liitto, 020 747 2473, hannu.heikkila@proagria.fi

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.