Alueellinen energianeuvonta Etelä-Savossa

Alueellinen energianeuvonta kohdistuu kuluttajiin, pk-yrityksiin ja kuntiin, joille se tarjoaa välineitä energiatehokkuuteen ja säästöihin. Energianeuvonta auttaa ja välittää hyödyllistä tietoa. Tavoitteena on energiatehokkuus arjessa, yritystoiminnassa ja kuntatasolla.

 

Kuluttajat 

Rakennuksissa kuluu 40 % Suomessa käytetystä energiasta. Arjen valinnat hankinnoissa, asuinrakennus, asumiskäyttäytyminen sekä liikkumisratkaisut vaikuttavat sekä kustannuksiin että ympäristöön. Neuvomme energiaratkaisuissa ja arjen valinnoissa. 
 

Taloyhtiöt

Keväällä 2021 kampanjoimme erityisesti taloyhtiöiden energiatehokkuuden kehittämiseksi. Taloyhtiöissä kaivataan tietoa energiatehokkuudesta ja uusiutuvasta energiasta päätösten pohjaksi. Myös aurinkosähköstä fiksusti taloyhtiöille. Tutustu Kustannussäästöjä taloyhtiöille -kampanjaan
 
Seuraa   Fb-ryhmää  liittymällä jäseneksi tai ota meihin yhteyttä. 
 

Kunnat 

Energiatehokkuussopimus  auttaa kuntia kehittämään energiataloutta ja ilmastotyötä osana kunnan normaalia johtamista. Kuntien energiatehokkuussopimukset kattavat jo lähes 75 % suomalaisista. Sopimukseen liittymällä kunnat saavat mm. investointiavustusta energiatehokkuuden parantamiseen ja parempaa tukea palveluna toteutettuihin energiaratkaisuihin (ESCO-toiminta).
 
Viime sopimuskaudella raportoitiin kunnissa säästönä 5,9 TWh energiaa, 560 miljoonaa euroa ja 4,7 miljoonan tonnin vähennys vuotuisissa hiilidioksidipäästöissä, kts video.
 

Yritykset

Myös yritykset voivat liittyä energiatehokkuussopimukseen tai teettää energiakatselmuksen potentiaalisten säästö- tai kehityskohteiden tunnistamiseksi. Katselmustuki on 50  % energiatehokkuussopimukseen liittyneille. Yrityksen energiakysymyksissä voit myös soittaa energianeuvontaan. 
 
Neuvonnan asiantuntijoina toimivat palvelun vastuuhenkilö, energia-asiantuntija Jukka Sairanen ProAgria Etelä-Savossa ja energianeuvonnan johtava asiantuntija Maarit Kari ProAgria Keskusten Liitossa.
 

Kysymyksiä energiasta? 

•    Jukka Sairanen, jukka.sairanen@proagria.fi, p. 0400 165 414
•    Maarit Kari, maarit.kari@proagria.fi, p. 040 536 6411
 

 
Suomi toteuttaa energiatehokkuus- ja ilmastotavoitteita vapaaehtoisilla järjestelmillä ja keinoilla. Energiavirasto rahoittaa alueellista energianeuvontaa kaikissa Suomen maakunnissa. Etelä-Savon maakunnassa siitä vastaa paikallinen ProAgria. Tuemme kuluttajia, yrityksiä ja kuntia viisaan energian käytön toteuttamisessa. 
 
Uutiskirjeet

Tilaa Energia ja ilmasto Etelä-Savo  -uutiskirje täältä

 
Artikkelit

Energiansäästöviikko 2021 ja kaupunkien energiateot

 

Tutustu myös:

Kuluttajat

Tietoa energiantuotannosta, tapahtumia, laskureita jne. energiatehokkaasti.fi
 

Kunnat ja yritykset

 
Löydä tietoa, laskelmia, rahoitusmahdollisuuksia ja havainnollista viestintämateriaalia energiasta ja energiapalveluista.
 
          

          


Yhteydenottopyyntö

Jaa

Hanketoimijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.