Tosilampurin tietolaari  -tiedotushanke kehitti ammatillisen tiedon saatavuutta ja soveltuvuutta lammastilojen käyttöön nykyaikaisten tiedonvälityskanavien ja toimintamallien avulla. Hankkeen toiminta-aika oli 1.4.2013-31.12.2014.

 

Hankkeen tavoitteet

  • etsiä, koota, soveltaa ja välittää uusinta kotimaista ja ulkomaista tietoa, mallilaskelmia, laskelmapohjia ja atk-ohjelmia, hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja lammastalouden eri osa-alueista lammastalouden eri osa-alueista lammastilojen toiminnan kehittämiseen
  • ottaa käyttöön sähköinen toimintaympäristö tiedon nykyaikaiseen, helppoon ja nopeaan välittämiseen ja jalostamiseen (internet-sivut ja sen uusimmat yhteisölliset wikimuodot, asiakkaan sähköinen työpöytä sekä verkkovalmennusalustat)
  • kehittää toimialan elinkeinorakennetta ja kilpailukykyä helpottamalla lammastilojen tiedonhankintaa ja sen myötä suunnitelmallisuutta ja tuotanto- ja liiketaloudellista osaamista

 

Tulokset ja vaikutukset

Hankkeen myötä tilat saivat tietoa työtavoista, jotka mahdollistavat suurenkin tuotantoyksikön hoidon lampaan erityispiirteet huomioiden.  Hankkeessa etsittiin ja välitettiin tietoa ja uusia toimintatapoja ja parhaita käytäntöjä lammastilojen käyttöön virheistä oppia ottaen. Tutkimusten tuomaa tietoa sovellettiin tilatason tuotannon kehittämiseen ja kannattavuuden parantamiseen. Parantamalla lammasyritysten tuottavuutta luodaan mahdollisuudet monipuolistaa maaseudun tuotantoa karitsanlihan kasvatuksella,  jalostuksella ja markkinoinnilla sekä villan ja turkisten tuomilla jatkojalostusmahdollisuuksilla. 

LammasWiki avattiin 4.11.2014 osoitteessa www.lammaswiki.fi.

 

Toteuttajat ja rahoitus

Hankkeen hakija oli ProAgria Etelä-Savo ja osatoteuttaja ProAgria Keskusten Liitto. Hankkeen rahoittivat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Lisätietoja:

Niina Saastamoinen, hankevastaava, ProAgria Etelä-Savo, p. 040 735 9912

Sari Heltelä, lammastuotannon erityisasiantuntija, ProAgria Etelä-Savo, p. 040 593 7528

 

 

 

 

 

 

Mää siä, miä vikisen!


Jaa

Hanketoimijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut