Lohkotietopankki

Lohkotietopankissa seuraat, millaisella viljelytekniikalla ja tuotantopanosten käytöllä päästään määrällisesti, laadullisesti ja taloudellisesti parhaimpaan lopputulokseen. Tulokset perustuvat kotimaassa viljelyksiltä kerättyyn tietoon.
 
Lohkotietopankki hyödyntää jo kerran tallennettuja tietoja, esim. ympäristötuen edellyttämiä lohkomuistiinpanoja. Kun tiedot on tallennettu viljelysuunnitteluohjelmaan, ne voi samalla lähettää Internetin kautta Lohkotietopankkiin. 
 
 

Parhaiden tulosten taustat selville 

 
Lohkotietopankissa tarkastelet tuloksia lohko-, kasvi-, lajike- tai tuotekohtaisesti. Voit verrata tilasi tuloksia muiden saman alueen, samalla maalajilla tai samaa kasvia viljelevien tilojen tuloksiin. 
 
Vertaamalla hyvään ja huonoon tulokseen johtaneiden lohkojen viljelytietoja voit hakea syitä onnistumisille tai mahdollisille epäonnistumisille. Vertailemaan pääset, kun toimitat omat viljelytietosi Lohkotietopankkiin. 
 

Miten hyödyntää tietopankkia?

 
Lohkotietopankista 
 • saat selville, millaisilla tuotantopanosten käytöllä on päästy parhaisiin satoihin tai kannattavimpaan lopputulokseen (satoa/tuottoa selittävät tekijät) 
 • tiedät mitä asioita tilallasi kannattaa kehittää ensisijaisesti (paras - heikoin neljännes -vertailut) 
 • vertailet tilasi tuloksia muiden tilojen tuloksiin (esim. satotaso kg/ha, tuotantokustannus snt/kg tai ravinteiden hyödyntämis-% ) 
 • saat tukea harkitessasi uusien viljelytekniikoiden tai tuotantopanosten käyttöönottoa 
 • saat tietoa, kun valitset lajikkeita tulevalle kasvukaudelle (alueen ja maalajin mukaiset vertailut)
 
 

Lohkotietopankin käyttäjäksi 

 
Lohkotietopankin käyttäjäksi pääset ottamalla yhteyttä lähimmän ProAgria Keskuksen kasvintuotantoasiantuntijaan. Tehokas tapa tietojen hyödyntämiseen on liittyä viljelyn kehittämisryhmiin.
 
Kirjaudu tästä Lohkotietopankkiin.

 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

 • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
  Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
 • Tilaa palvelu
  Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut