Maitotilan Tilakunto

Voit tarkastella esim. saman kokoisten tai saman lypsytekniikan omaavien tilojen keskituotoksia ja sitä miten tilasi sijoittuu muihin tiloihin nähden. Onko kannattavuuskertoimen kanssa sama juttu, vai oletko tilajoukon keulilla? Millainen maidontuotantokustannus on tilallasi muihin verrattuna? Mistä erot syntyvät?
 
Vertaamalla tietoja muiden tilojen tunnuslukuihin tai vertailemalla omia eri vuosien tuloksia löydät tilasi vahvuudet ja kehittämiskohteet. Yhdessä maitotilaneuvojan kanssa voitte suunnitella tavoitteet ja toimenpiteet tuotannon ja talouden kehittämiseen.
 
 
Tilakunnossa aineistoa voi verrata esim. lypsykonetyypin tai ruokintatyypin mukaan, jolloin automaattilypsytila voi verrata omia tuloksiaan toisiin automaattilypsytiloihin ja seosrehutila toisiin reosrehutiloihin.
 
 
Tilakunnon tunnusluvut tulevat talous- ja lohkotietopankeista sekä MLOY:n tietokannasta. Tulokset pohjautuvat tuotosseurantaan, ruokinnan seurantaan, jalostukseen, rehun tuotantokustannuslaskelmiin (T-wisu) sekä Tulosanalyysiin.
 
 
 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdän digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.

Palvelut