Kaskiin kestikievarin kahvipidot

Kuva: Eeva Puustjäri

Kaskiin kestikievarin kahvipidot

08.07.2018

Tervetuloa tutustumaan Kaskiin kylän historiaan makujen, muistojen ja maisemien kautta!

Kaskiin kestikievarin kahvipidot

su 8.7.2018 klo 12 - 14

Hiismäen tila, Sulkavantie 1976, Juva

 
Tervetuloa tutustumaan Kaskiin kylän historiaan makujen, muistojen ja maisemien kautta!
 
Aluksi ihailemme Kaskiin kylämaisemaa, avaria peltonäkymiä ja taustalla siintävää Sulajärveä. Kuulemme kylämaiseman kehityksestä eränkäynnistä kaskiajan kautta tähän päivään. Hiismäen vanhassa kestikievaritalossa saamme kurkistuksen talon elämään sota-aikana tilan nuorenparin kirjeenvaihdon kautta. Miten nuori isäntä Pauli on rintamalta neuvonut nuorikkoaan Kerttua tilanpidossa?
 
Ruokasalin puolella on katettuna perinteinen kaskiilainen kahvipöytä Lydia-tädin tapaan. Lopuksi pääsemme vielä tutustumaan tilan omaan kotimuseoon vanhan navetan ylisille, jonne on kerätty vanhoja maanviljelysvälineitä ja muuta maatalousesineistöä. Tapahtumassa on myös mahdollisuus ostaa Kaskiin tilojen tuotteita kotiin viemisiksi.
 
Runsas kahvipöytä: suolaista ja makeaa Lydia-tädin tapaan 10 €/hlö
 
Ennakkoilmoittautuminen 30.6. mennessä käyttäen alla olevaa sähköistä ilmoittautumislomaketta tai puhelimitse 0400 261 094.
Mikäli tapahtuma tulee täyteen, järjestämme toisen kattauksen klo 14–16.
 
Lisätiedot: Mervi Kukkonen, p. 040 842 3549
mervi.kukkonen@maajakotitalousnaiset.fi
 
Tapahtuman järjestää Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ -hanke yhteistyössä Kaskiinseudun Maa- ja kotitalousseuran ja Hiismäen tilan kanssa.
 
Kulttuuriympäristö näkyväksi -hankkeella halutaan lisätä yleistä tietoisuutta kulttuuriympäristöstä ja sen arvostusta sekä innostaa maaseudun asukkaita, maanomistajia, viljelijöitä, yhdistyksiä, yrityksiä ja muita toimijoita hoitamaan kulttuuriympäristöä sekä hyödyntämään sitä yritystoiminnassa. Hanke toimii Etelä-Savon ja Keski-Suomen maakuntien alueilla. Hanketta toteuttavat alueiden ProAgriat ja Maa- ja kotitalousnaiset. Hanketta rahoittavat EU:n maaseuturahasto sekä Etelä-Savon ja Keski-Suomen ELY-keskukset.
 
KYNÄ-hankkeen toimintaa voi seurata myös Facebookissa:
 
 
 
Tapahtuman ajankohta: 08.07.2018 12:00 - 14:00
Lähiosoite: Hiismäen tila, Sulkavantie 1976
Postinumero ja -toimipaikka: 51980 Juva
Hinta: Runsas kahvipöytä 10 €/hlö
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.