Kekri -sadonkorjuun juhlaa -kursseja Etelä-Savossa

Kekri -sadonkorjuun juhlaa -kursseja Etelä-Savossa

14.10.2017

Kekrikursseilla perehdytään sadonkorjuun parhaisiin perinneherkkuihin ja löydetään uusia ideoita juhlatarjoiluihin

Kekri -sadonkorjuun juhlaa -kursseja Etelä-Savossa

Kekrikursseilla perehdytään sadonkorjuun parhaisiin perinneherkkuihin ja löydetään uusia ideoita juhlatarjoiluihin. Perinteisiin kekriherkkuihin kuuluvat esimerkiksi alatoopi, erilaiset itse valmistetut makkarat, juuresruuat, piimä-, koti- ja munajuustot, paikalliset leivät kuten rieskat, rievät, kakot, limput tai karjalanpiirakat. Väliruokana voi ilahduttaa uutis- tai talkkunapuuro. Entä oletko maistanut veripalttua tai hernetuuvinkia? Parhaat pidot kruunataan rapeilla kaneliässillä tai raikkaalla kiisselillä.

Kurssit 
  • 2.10.17 klo 15.00 - 20.00 Juva, seurakuntatalo 
    Kurssilla valmistellaan Kaiken kansan kekrijuhlaa 7.10. Valmistetaan makkaroita, kakkupohjat ym. sekä tehdään pöytäkoristeita Minna Ahosen opastuksella.
    Järjestäjä: Juvan Maa- ja kotitalousnaiset ry
     
  • 14.10.17 klo 9.30 - 14.00 Kangasniemi, Hilima
    Valmistetaan erityisesti makkaroita paikallisista raaka-aineista.
    Järjestäjä: Kangasniemen maaseutuseura ry
     
  • 21.10.17 klo 10.00 - 14.30 Heinävesi, koulukeskuksen opetuskeittiö
    Valmistetaan paikallisen perinteen mukainen Kekrimenu
    Järjestäjä: Heinäveden maa- ja kotitalousnaiset ry
     
  • 28.10.17 klo 10.00 alkaen Hirvensalmi, koulukeskuksen keittiö
    Valmistetaan ruuat illan Kekrijuhlaan
    Järjestäjä: Hirvensalmen maa- ja kotitalousnaiset
     
  • 4.11. 17 Mikkelin Ihastjärvi, koulu
    Valmistetaan erityisesti makkaroita paikallisista raaka-aineista
    Järjestäjä: Ihastjärven maa- ja kotitalousseura

Lisätietoja ja kurssien tilaukset:
Mervi Kukkonen, mervi.kukkonen@maajakotitalousnaiset.fi  puh. 040 842 3549

                   

Tapahtuman ajankohta: 14.10.2017 09:00
Postinumero ja -toimipaikka: Etelä-Savo

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.