Niittypäivä Seppälän kalliokedolla

Niittypäivä Seppälän kalliokedolla

30.07.2019

Tervetuloa niitylle ja niittytalkoisiin Etelä-Savon arvokkaalle perinnebiotoopille Rantasalmelle!

 

Niittypäivä Seppälän kalliokedolla

Ti 30.7.2019 klo 13-17, Rantasalmi 
Os. Seppälänsalmentie 79, Torasalo

 
Tervetuloa niitylle! Seppälän kallioketo on yksi Etelä-Savon arvokkaista perinnebiotoopeista ja tärkeä osa Seppälänsalmen kylätien maisemaa.
Tule niittotalkoisiin ja tutustu kedon kukkiin. Miltä näyttävät ketoneilikka, hopeahanhikki, kalliokielo ja isomaksaruoho? Entä mäkitervakko, koiruoho, huopakeltano ja jäkki? Talonväki kertoo niityn vaiheista ja ProAgria Etelä-Savon MKN Maisema- ja ympäristöasiantuntija Saara Ryhänen kertoo yleisemmin perinnebiotoopeista, niiden hoidosta ja merkityksestä luonnon monimuotoisuudelle. 
 
Ota oma harava tai viikate mukaan, jos sellaisen omistat. Niittourakoinnin päätteeksi kyläyhdistys tarjoaa niittykahvit. Tervetuloa! 
 
Järjestäjät: Tiemassaaren kyläyhdistys, Rantasalmen kotiseutuyhdistys, ProAgria Etelä-Savo, Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset ja Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ -hanke.
 
Lisätietoja:
Maisema- ja ympäristöasiantuntija
Saara Ryhänen p. 040 4868 237
maajakotitalousnaiset.fi/kynahanke
 
Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ-hankkeen tavoitteena on lisätä yleistä tietoisuutta kulttuuriympäristöstä ja innostaa ihmisiä vaalimaan omaa lähiympäristöään. Hanketta toteuttavat Etelä-Savon ja Keski-Suomen ProAgriat ja Maa- ja kotitalousnaiset. Hanketta rahoittavat EU:n maaseuturahasto sekä Etelä-Savon ja Keski-Suomen ELY-keskukset

 

Tapahtuman ajankohta: 30.07.2019 13:00 - 17:00
Lähiosoite: Seppälän kallioketo, Seppälänsalmentie 79, Torasalo
Postinumero ja -toimipaikka: Rantasalmi

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut